Omelett

Det här behöver du:
4 ägg
½ dl grädde
1 paket bacon
1-2 salladslökar
1 tomat
3 krm vitpeppar
2 krm salt
½ finhackad chilli (valfritt)
1 msk smör
 
Såhär gör du:
  1. Skiva baconet i mindre bitar. Knaperstek. Lägg upp baconet vid sidan om. Ta bort stekhjärnet från plattan och sänk plattan till låg medelvärme. OBS! Häll inte av fettet som är kvar i pannan efter baconet, man tillsätter bara smöret när det är dags att steka omeletten.
  2. Hacka salladslökarna och tomaten.
  3. Blanda ägg och grädde i en skål. Tillsätt kryddorna
  4. Tillsätt salladslök (man kan spara lite till garnityr om man vill), tomat och bacon i äggblandningen. Se till att järnet och plattan har svalnat lite innan du häller ner allting.
  5. Tillsätt smöret till stekhjärnet och häll i din äggblandning.
  6. Låt den stå och steka tills den inte längre ''dallrar'' i mitten. OBS! Har du för hög värme på järnet kommer undersidan att brännas då man inte vänder på omeletten! Risk för att den fastnar finns även annars också, då ägg har en tendens att fastna i stekjärn.
  7. När Omeletten inte längre ''dallrar'' är det bara att vända stekjärnet upp och ned över en tallrik (sätt tallriken över järnet och vänd). Garnera.

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback